Berita Akhbar

thumbnail
20 wanita dari Sungai Asap ikuti lawatan ke PPWS Bintulu-Tatau

BINTULU: Seramai 20 ahli wanita Uma Baha, Uma Belor dan Uma Ukit dari Sungai Asap, Koyan, Belaga didedahkan dengan pelbagai aktiviti dan perkongsian pelbagai ilmu berkaitan semasa lawatan ke Persekutuan Perkumpulan Wanita Sarawak (PPWS) Daerah Bintulu-Tatau di bangunan perkumpulan itu di Jalan Tun Razak di sini, hari ini.

thumbnail
PPWS Daerah Sarikei Beri Peluang Wanita Capai Potensi Dalam Semua Bidang

SARIKEI: Gabungan muka baru dan lama, Persekutuan Perkumpulan Wanita Sarawak (PPWS) Daerah Sarikei berazam memberi peluang kepada wanita mencapai potensi dalam semua bidang serta meningkatkan taraf kehidupan dan status kaum itu melalui aktiviti yang terancang dan berkesan.

thumbnail
PPWS Miri/ Bintulu Anjur Majlis Makan Malam Sambutan Jubli Intan Ke-60

MIRI: Persekutuan Perkumpulan Wanita Sarawak (PPWS) Cawangan Miri/Bintulu telah menganjurkan Majlis Makan Malam bersempena Sambutan Jubli Intan Ke-60 di Dynasty Hotel, Miri pada Sabtu.

thumbnail
Pujut rep urges federation to hold more activities for members’ benefit

MIRI (Sept 24): Pujut assemblyman Adam Yii urged the Sarawak Federation of Women’s Institute (SFWI) here to hold more activities which can benefit its members as well as involve the local community.

thumbnail
PPWS Kampung Simpok Anjur ‘Members Sale Day’, Perkasa Wanita Tempatan

SIBURAN: Persekutuan Perkumpulan Wanita Sarawak (PPWS) Kampung Simpok telah menganjurkan ‘Members Sale Day’ bertempat di perkarangan dewan kampung tersebut di sini pada Sabtu.

Page 1 of 15, showing 5 records out of 73 total, starting on record 1, ending on 5