Berita Akhbar

thumbnail
PPWS terus perkasa wanita tanpa kira latar belakang

MIRI, 7 Ogos: Persekutuan Perkumpulan Wanita Sarawak (PPWS) berperanan membantu wanita dengan memberi pendidikan dan kemahiran melalui aktiviti dan program terancang bagi memupuk semangat kerjasama dan persefahaman, selain bergaul mesra tanpa mengira latar belakang.

thumbnail
Kerajaan iktiraf keupayaan dan kebolehan wanita – Awang Tengah

LIMBANG, 9 Julai: Wanita kini merupakan komponen penting dalam sumber modal insan dan memainkan peranan dalam pembangunan kerana tenaga, pengalaman, kemahiran serta kepakaran mereka diperlukan demi manfaat kepada negara.

thumbnail
NGO landasan terbaik pacu peranan wanita dalam pembangunan Sarawak

LAWAS: Pertubuhan bukan kerajaan (NGO) melibatkan kaum wanita seperti Persekutuan Perkumpulan Wanita Sarawak (PPWS) merupakan landasan terbaik untuk memacu peranan wanita dalam usaha membangunkan Sarawak.

thumbnail
20 wanita dari Sungai Asap ikuti lawatan ke PPWS Bintulu-Tatau

BINTULU: Seramai 20 ahli wanita Uma Baha, Uma Belor dan Uma Ukit dari Sungai Asap, Koyan, Belaga didedahkan dengan pelbagai aktiviti dan perkongsian pelbagai ilmu berkaitan semasa lawatan ke Persekutuan Perkumpulan Wanita Sarawak (PPWS) Daerah Bintulu-Tatau di bangunan perkumpulan itu di Jalan Tun Razak di sini, hari ini.

thumbnail
PPWS Daerah Sarikei Beri Peluang Wanita Capai Potensi Dalam Semua Bidang

SARIKEI: Gabungan muka baru dan lama, Persekutuan Perkumpulan Wanita Sarawak (PPWS) Daerah Sarikei berazam memberi peluang kepada wanita mencapai potensi dalam semua bidang serta meningkatkan taraf kehidupan dan status kaum itu melalui aktiviti yang terancang dan berkesan.

Page 2 of 17, showing 5 records out of 81 total, starting on record 6, ending on 10